PAY PER CLICK (PPC) INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS For Fresher


Question 1. What Is Ppc Marketing?
Answer :
PPC means Pay Per Click. It’s a marketing strategy to drive traffic to our website via search engines and partner sites. Advertiser will only pay if he receives the visit click on his ads.
Question 2. What Is Meant By Campaign Management?
Answer :
Campaign management is a process of creating and managing an advertising campaign for a company on Google AdWords. In this we have to divide the campaign based on AdGroups and select relevant keywords for each adgroups. Manage the ad formats and bidding for keywords etc. Campaign manager overall responsibility is to manage the campaign and provide a Positive ROI.
Corporate Social Responsibility Interview Questions
Question 3. What Is Dfa ?
Answer :
Double Click for Advertisers. DFA is an ad server which is used to track impressions and clicks for your creatives on various networks. You can’t buy inventory through DFA. You can only track the performance of your campaigns. Main functions of DFA is ad trafficking and reporting.
Question 4. What Is Dfp ?
Answer :
DFP stands for Double Click for Publishers. If the publisher prefers to manage themselves the ads which will be broadcasted on their websites, they use DFP. For example most of the public sites like way2sms.com, w3schools.com etc use DFP for ads.
Search Engine Optimization (SEO) Tutorial
Question 5. What Is Dbm?
Answer :
DBM (DoubleClick Bid Manager) is a demand-side platform (DSP) from Google. This helps in buying display media ads using programmatic strategy.
Search Engine Optimization (SEO) Interview Questions
Question 6. What Is Ad Trafficking?
Answer :
Ad trafficking is a process of setting up an ad campaign from a technical aspect. Which means Setting up the campaign, tracking links, the creatives etc… It is usually performed using an ad server or an advertising platform. For example Ad Trafficking is used in DFA/DFP.
Question 7. Do You Think Dfa Is An Ad Exchange?
Answer :
No DFA is a not an ad exchange. The purpose of DFA is to track and analyze the impressions/clicks received on the ad creatives.
Digital Marketing Tutorial Java-Google Web Toolkit (GWT) Interview Questions
Question 8. What Is Click Tag?
Answer :
Click tags are used to track the number of clicks on the link from different sources.
Question 9. What Is Google Publisher Tags?
Answer :
GPT is an ad tagging library to dynamically build ad requests. GPT takes key details from you such as ad unit code, ad size, and key-values, builds the request, and displays the ad on web pages or mobile apps. Its is used for tracking purpose.
Digital Marketing Interview Questions
Question 10. What Is Difference Between Direct Marketing And Branding ?
Answer :
In a direct marketing campaign the advertiser is interested to target the audience who are most relevant to the business. The major metric to consider in this type is conversion rate, which explains about ROI. Most common campaign types are Search Network Only, Shopping Campaigns, Dynamic Search Ads etc.
In Branding campaign an advertiser needs exposure of his brand on major sites and applications. The most popular methods are Display Ads, Remarketing, Youtube Ads and custom ads target.

Leave a Reply